Van 26 t/m 28 oktober is de Britse folkmuzikant George Boomsma voor het eerst in Nederland op tour. Hij doet achtereenvolgens Hilversum, Amsterdam en Houten aan.

George Boomsma is een singer-songwriter uit North Yorkshire. Nadat hij de afgelopen tien jaar zijn vaardigheden op het gebied van het schrijven van liedjes en live-optredens heeft aangescherpt, heeft George stilletjes welverdiende aandacht en bijval gekregen. Zijn pure stem en gevoelige gitaarspel zorgen voor een betoverende combinatie, met een volwassenheid en poëtische teksten die het publiek in Groot-Brittannië in vervoering hebben gebracht. Zijn liedjes gaan over thema's als relaties, familie, zelfacceptatie, verdriet, het vinden van een weg vooruit ondanks onzekerheden, en het weer (meestal regen).

Boomsma stond onder meer op het prestigieuze Cambridge Folk Festival en Glastonbury Festival, speelde samen met o.a. Katherine Priddy, Scott Matthews, Richard Thompson en Martha Tilston, maar is ook internationaal actief met o.a. een optreden op het veelgeprezen Port Fairy Folk Festival in Australië en een reis naar Kansas City voor de Folk Alliance International-conferentie. Hij is ook een van de vier artiesten die dit jaar deel uitmaken van het Artist Mentorship Programme van de English Folk Expo. 

Terwijl in 2020 een groot deel van de wereld tot stilstand kwam, kreeg George Boomsma het druk en gebruikte hij de tijd om twee nieuwe EP’s met vier nummers te schrijven en op te nemen. Chinatown en What’s Left Behind zijn live op tape opgenomen en bevatten niet alleen George’s moeiteloze zang en meesterlijke akoestische gitaar, maar ook de toevoeging van een strijkkwartet, wat extra warmte en leven toevoegt aan zijn meeslepende liedjes. Het productieproces heeft karakteristieke elementen van bandopnamen zorgvuldig behouden, waardoor de nummers een vintage geluid krijgen dat je niet vaak hoort in moderne releases. Beide EP's zijn een stap voorwaarts ten opzichte van de vorige releases van Boomsma, zowel wat betreft songwriting als productie. George Boomsma is een naam om in de gaten te houden.

Website: https://www.georgeboomsma.com

Je kunt George Boomsma horen op een paar fijne kleine podia dit najaar: in Hilversum op 26 okt (MATF), in Amsterdam op 27 okt (Torpedo Theater) en Houten op 28 okt (De Groeverij). 

Luister hier naar Fare Thee Well met Katherine Priddy. Of naar deze demo-versie van zijn nieuwe single Lily Of The Nile

George Boomsma, foto Jacob Savage
George Boomsma, foto Jacob Savage

George Boomsma, tourdata oktober 2023:

26 oktober Music Around The Fireplace Hilversum 
https://www.musicaroundthefireplace.nl/#agenda

27 oktober Torpedo Theater Amsterdam 
https://ticketl.ink/e7KGW

28 oktober De Groeverij Houten
https://groeverij.nl/product/zat-28-okt-george-boomsma-salon-perdu-live/