Zondagmiddag 26 november speelt de Helen Flaherty Band in D’n Hiemel in Maastricht.

Zondag 26 november a.s. vult D’n Hiemel zich met Ierse-, Schotse- en Engelse folkmuziek van de Schotse zangeres Helen Flaherty die zich voor dit concert verzekerd heeft van de steun van de gerenommeerde Vlaamse gitarist Philip Masure en de Nederlandse multi-instrumentalist Siard de Jong

De Helen Flaherty Band brengt een programma met Ierse en Schotse muziek, met meerstemmige zang, viool, fluit, cittern, gitaar en bodhran.  Traditionele en hedendaagse zang en melodieën, met zowel frisse als vernieuwende arrangementen.

Helen Flaherty
Helen is een Schotse zangeres en bodhranspeler, woonachtig in Antwerpen. Haar repertoire bestaat uit zowel traditionele als recente composities in de traditionele trant. Ze bracht een solo-cd uit Oft Times I've Been Cheery. Helen is ook lid van de Iers/Schotse groep Shantalla en heeft getoerd en opgenomen met tal van (inter)nationale muzikanten.
Pers: “Vocale poëzie" (Celtic Beat, Folk Music Magazine, VS)

Philip Masure
Hoewel Philip een aantal instrumenten bespeelt, is hij vooral bekend als (open tuning-) gitarist. Nam op en speelde bij tal van bands, waaronder Laïs, Orion, Carlene Anglim (winnaar BBC2 Young Tradition Award), Fling en de internationale band Comas. Hij doceert over de hele wereld en is een veelgevraagd studiomuzikant (ruim 100 albums) en producer (20 albums).
Pers: “Een van de meest gewilde gitaristen in de Keltische scene” (Irish Post);  “Een van de beste van Europa” (Odense Folk Festival).

Siard De Jong
Siard begon zijn muzikale carrière op 14-jarige leeftijd. Omdat hij in het begin een tenorbanjo- en mandolinespeler was, veranderde zijn focus al snel naar de viool, cittern en zang. Na zijn verhuizing naar Amsterdam speelde hij met talloze muzikanten op talloze locaties in het “folkcircuit”. Hij is ook actief lid van Fling (NL-B), The Wellwishers (IRL) en Clementine (NL).
Pers: “Wat een geweldige muzikant” (Mike Hanrahan)

Helen Flaherty, foto: Ulla fotografie
Helen Flaherty, foto: Ulla fotografie

Zondag 26 november 2023, Helen Flaherty Band bij Roots Unlimited in D'n Hiemel in Maastricht
Aanvang: 16:00 uur

Tickets: 15 euro vvk / 18 euro kassa verkrijgbaar via: https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/3D4C5DE25513/1

Zie ook: www.rootsunlimited.nl.