Op woensdag 8 mei komt de Schotse topband Breabach naar SPOT-Oosterpoort in Groningen. Dit is het enige concert van de band in Nederland.

We zien niet zo heel vaak Schotse top-acts in Nederland maar gelukkig maakt de komst van de topband Breabach nu in één keer veel goed. Dit succesvolle en muzikaal innovatieve kwintet is diep geworteld in de Schotse cultuur en verenigt de sferen en muzikale tradities van de Highlands met die van de westelijke Schotse eilanden en archipels.

Het resultaat is een uitgekiende en onnavolgbare sound, soms flink aangeblazen door niet één maar door twee bagpipers. Hoe leuk kan het zijn! Voor de songs en ballads hebben we de vocals met daarbij de zangstem van fiddler Megan Henderson in de lead. In de meer rustiger instrumentals voeren fluiten en de uillean pipes de boventoon en zo hebben we het hele soundpalet in beeld.

Ze maakten al zeven CD’s waarvan de laatste getiteld Fás geïnspireerd is op de natuur en het landschap van Schotland en vooral op het behoud ervan. Breabach won al zes keer de Scots Trad Music Award, ze waren Best Group bij de BBC Radio 2 Folk Awards en hun album Fás werd door Songlines Magazine uitgeroepen tot European Album of the Year.

Kortom, not to be missed!!

Breabach
Breabach

Breabach is
Megan Henderson fiddle, lead vocals
James Lindsay contrabas, moog, vocals
Calum MacCrimmon highland bagpipes, whistle, bouzouki, vocals
Conal McDonagh highland bagpipes, uillean pipes, whistles, vocals
Ewan Robertson gitaar, cajon, vocals
Zie voor meer info en video’s https://www.breabach.com/

STICHTING FOLK GRONINGEN EN SPOT/OOSTERPOORT
PRESENTEREN…
Concert door Breabach (Schotland)
Datum woensdag 8 mei 2024
Locatie SPOT-Oosterpoort, Groningen
Aanvang 20.30
Entree € 16,00
Voorverkoop https://www.spotgroningen.nl/programma/breabach/