De programmering van Roots aan de Zaan is bekend: The Magpies, Gudrun Walther & Andy Cutting, The Sandy Denny Project, Nederfolk Revival Kerstconcert, Will Pound & Jenn Butterworth, Sharon Shannon Trio, Alfi, Carmina en Flook zullen tussen oktober 2024 en mei 2025 te zien zijn in Zaandam.

In de nieuwsbrief van Roots aan de Zaan wordt extra aandacht besteed aan het Nederfolk Revival Kerstconcert:

Na het grote succes van de Nederfolk-avond rond Kees van der Poel op 9 februari jl., heeft Roots aan de Zaan het initiatief genomen hierop een vervolg te organiseren. Op zaterdag 21 december 2024 vindt er een unieke Nederfolk-reünie plaats in de Pasveerzaal/Fluxus in Zaandam. Vijftig jaar na de Folkrevival van 1974 toen Fungus de Top 40 beklom met Kaap’ren Varen en ook groepen als Deirdre en Crackerhash tot de fine fleur van de Nederfolk behoorden, vieren we een nieuwe Folkrevival met de jonge folkgroepen Voddemoêr en Four Of A Kind.

Zij geven samen met (ex-)leden van Fungus, Deirdre en Crackerhash een uniek eenmalig concert. En omdat het de zaterdag voor Kerst is zal het een extra kersttintje krijgen. De avond zal in het teken staan van het Nederlandstalige lied en Nederlandse instrumentals en dansen. Er wordt gespeeld in wisselende bezettingen.

Voddemoêr is ontstaan uit de bruisende breinen van twee zusjes: Robin & Marijn. Met hun voeten in de rivierklei arrangeren zij Nederlandse liederen voor feesten en klompendansen. Anouk Platenkamp, mede-initiatiefnemer voor dit concert, is harpiste in deze groep. 

Four Of A Kind is een groep jonge muzikanten die eigentijdse folk maakt met Keltische invloeden.

Van de oudgedienden van Fungus, Deirdre en Crackerhash hebben reeds enkele ex-leden toegezegd om een keuze uit hun bekende repertoire te komen vertolken samen met de ‘jonge garde’. Fungus had, behalve hun bekende hit Kaap’ren Varen, ook veel succes met hun Nederlandstalige folkalbums en stond in 1974 niet alleen in Toppop maar ook op het hoofdpodium van Pinkpop. Deirdre kreeg met hun folkrock lovende kritieken op hun gelijknamige album dat inmiddels een echt collector’s item is. Crackerhash is met afstand Nederlands oudste folkgroep. In 2004 namen ze na 34 jaar afscheid, maar Jos Koning, lid van het eerste uur, heeft toegezegd aan deze reünie mee te werken. Meerdere muzikanten van folkgroepen (waaronder van de Hobo String Band) melden zich nog aan om mee te spelen. Meer informatie daarover volgt nog. Het belooft een prachtige avond te worden met een unieke ode aan de Nederfolk. Wees er snel bij! Het eerste Nederfolk-concert was uitverkocht.

Kaartjes voor deze avond kosten €25,00, leden van Roots aan de Zaan betalen €18,00.

Het volledige seizoen 2024-2025 van Roots aan de Zaan in de Pasveerzaal van FluXus in Zaandam:

zaterdag 19 oktober THE MAGPIES (gratis voor donateurs)
zaterdag 9 november GUDRUN WALTHER & ANDY CUTTING
vrijdag 6 december THE SANDY DENNY PROJECT
zaterdag 21 december NEDERFOLK REVIVAL KERSTCONCERT
zaterdag 11 januari WILL POUND & JENN BUTTERWORTH
zaterdag 15 februari SHARON SHANNON TRIO
zaterdag 15 maart ALFI (gratis voor donateurs)
zaterdag 12 april CARMINA
zaterdag 17 mei FLOOK

Voor verdere informatie en kaartverkoop, zie www.rootsaandezaan.nl, de kaartverkoop is
gestart.