Luisterconcert van Martin Korthuis met Groninger liedjes

Cafe Hammingh in Garnwerd (provincie Groningen) is op zaterdag 12 februari 2005 het decor voor het luisterconcert van Martin Korthuis. Hij presenteert
zelfgeschreven liedjes in zijn Groninger moerstaal. Samen met zijn muzikale vrienden brengt hij oud en nieuw werk voor het voetlicht. Afgewisseld met nummers van Ede Staal en Engelse nummers van bijvoorbeeld Gram Parsons, Neil Young en Danny Whitten.

Korthuis, geboren in Bedum, woont op Schiermonnikoog en schrijft daar zijn eigen liedjes. Hij bezingt levensthema's op een eigenzinnige en creatieve manier met een warme stem. Hij gebruikt sobere arrangementen. Hij heeft inmiddels drie albums op zijn naam staan. Het eerste album "Broken Hearts Broken Dreams" uit 1994 is nog geheel in de Engelse taal. Het album "Vrij Zunder Schuld" (1998) is voor de helft in zijn Groninger moerstaal. Het laatste album "Lös" dat in 2002 verscheen is helemaal in het Groninger dialect.
Alle drie de albums zijn o.a. draaischijf van de week geweest op radio Noord en er is een live sessie geweest bij het programma van Henk Scholte. Daarnaast worden er met name van het laatste album liedjes gedraaid door de VPRO, NCRV en de NOS.

Het concert begint 12 februari om 20:30 uur in Cafe Hammingh aan het Reitdiep (zie ook www.cafehammingh.nl). Entree: 8 euro. Reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De organisatie van het concert is in handen van Najade NatuurCultuur Projecten, dat nog meer in petto heeft zoals een Dialectavond in Kuinre op 17 maart en het Fesdtival Plat op de Plank in 't Keerpunt in Spijkerboor op 26 maart. Zie ook: www.najadeprojecten.nl.