Kadril zondag met nieuwe zangeres in Den Bosch

De nieuwe zangeres van Kadril, Mariken Boussemaere (25), is aanstaande zondag voor het eerst met Kadril in Nederland te zien. Kadril geeft zondagmiddag vanaf 14:30 uur een concert in het Koningstheater in Den Bosch. Het theater bevindt zich sinds een half jaar op een prominente plek in de Bossche binnenstad: het huidige pand van Theater BIS in de Triniteitstraat, op nog geen honderd meter van Theater aan de Parade.
Kadril werkt aan een nieuw themaprogramma over de emigratie naar Amerika rond de vorige eeuwwisseling. Het nieuwe album dat hiervan verschijnt heet 'De Andere Kust'.
Voor het project 'De Andere Kust' heeft Kadril nog twee andere zangeressen in de arm genomen, om samen met Mariken Boussemaere het vrouwelijk en vocaal aandeel in de groep te vergroten: Heather Grabham, een vurige Britse roodharige uit Kent en de Hongaarse Szilvia Bognar, bekend van de groep Vandor Vokal.
Het is nog niet duidelijk of Kadril met die twee extra zangeressen naar Den Bosch komt, maar in ieder geval is Mariken Boussemaere er wel bij.
Samenstelling Kadril:
Bart De Cock - elektrische doedelzak en nyckelharpa, Harlind Libbrecht - dulcimer & mandoline, Erwin Libbrecht - gitaar en Ierse bouzouki, Hans Quaghebeur - draalier en accordeon, Mariken Boussemaere - zang, Dirk Verhegge - elektrische gitaar, Koen Dewaele - elektrische bas, Peter Libbrecht - viool, Ron Reuman - drums.
Zie ook: www.kadril.be en www.koningstheater.nl.