Corvus Corax speelt 30 oktober in de Melkweg

Rijg een os aan het spit en sla de vaten brandewijn aan, Corvus Corax komt weer naar Amsterdam! Vorig jaar deed de middeleeuwse big band uit Berlijn ook al de Melkweg aan en verraste toen iedereen met prachtige uitdossingen en zelfgemaakte blaas- en slaginstrumenten. De Duitsers weten hierop een dusdanig indrukwekkend geluid te produceren, dat ze een gedeelte van de show vorige keer zelfs onversterkt afwerkten.

De band heeft zich genoemd naar de zwarte raaf, omdat die door de eeuwen heen in talloze fabels en sprookjes is opgedoken en daardoor in mystiek en mythisch opzicht tot de verbeelding spreekt. Vanzelfsprekend is het repertoire van Corvus Corax ook een verzameling liedjes uit lang vervlogen tijden en verre streken. Het modernste stuk dat ze spelen stamt uit de vijftiende eeuw en wordt door de Duitsers in onvervalst Frans (met middeleeuws-Parijs accent!) gebracht.

Een van de acht bandleden, Venustus, volgde een opleiding aan de London School of Furniture en heeft zich het edele ambacht van instrumentenbouwer eigen gemaakt, zodat de groep beschikt over op authentieke wijze vervaardigde trommels, doedelzakken, schalmeien en andere blaasinstrumenten die je verder alleen nog in heel oude boeken tegenkomt.

De mannen bedienen zich verder van klinkende namen als Meister Selbfried, Teufel en Ardor vom Venushügel en stippelen een muzikale koers uit tussen bombastisch pathos en speels raffinement. Zoals Rabensang het uitdrukt: „Wij bewerken de trommelvliezen met pauken, trompetten en doedelzakken, maar we zien ook vrouwen met de heupen wiegen op onze tedere melodieën“.

Plaats: Melkweg, Oude Zaal. Datum: zaterdag 30 oktober, 21:00 uur. Entree: 13 euro + lidmaatschap.
Zie voor meer informatie www.corvuscorax.de.