Air Laut speelt in het
Concertgebouw Amsterdam
Op zaterdag 4 september is de crossover-band Air Laut uitgenodigd om een foyer-concert te geven in het concertgebouw in Amsterdam.
Om 20.15 uur zal in de grote zaal het concertgebouworkest zijn eerste concert geven olv de nieuwe chefdirigent Mariss Jansons. Symfonie nr 3 van Honegger en Heldenleben van Strauss zal gespeeld worden. Hierna zal Air Laut in de foyer een concert geven dat om 22.00 uur zal beginnen.
De band is zeer vereerd met deze uitnodiging, aldus Nico van Asdonck van Air Laut. Air Laut maakt crossover-muziek, waarbij de basis sterk Keltisch is. Vooral in de ballads zijn krontjong-uitstapjes te horen, maar er zijn ook invloeden uit bluegrass en je hoort bijvoorbeeld de Indiase bansuri fluit. De composities en teksten worden gemaakt door Jack van Asdonck. Twee jaar woonde hij in Ierland en heeft daar Iers leren spelen op gitaar, mandola, viool, thin whistle en bohran. Samen met (klassiek) violiste Marijke de Koe begon Jack met Air Laut. Gitarist Gradus Lemmen (bluegrass) kwam daarna de band versterken. Nico van Asdonck (Afrikaans en flamenco) volgde met zijn djembe, dun-dun, cajon en conga. Remko de Landmeter (wereldmuziek) speelt sinds een jaar mee op zijn dwarsfluit, piccolo en bansuri. Sinds maart is Maaike Veenhoven de zangeres van de band; zij speelde in de musical Rex van Endemol, zong op de Parade en Buitenkunst.
Meer informatie over de band is te vinden op www.airlaut.nl .
Nico van Asdonck waarschuwt wel dat de kaarten voor dit dubbelconcert nogal prijzig zijn: € 100,- per stuk, inclusief een souper buffet. Het adres van het concertgebouw is: Jacob Obrechtstraat 51, 1071 KJ Amsterdam, tel 020-3051010, www.concertgebouw.nl.