Monique Lansdorp met toppers
bij Sju Jazz Podium
Aanstaande zaterdag 5 juni is er bij het Sju Jazz podium in Utrecht een bijzonder concert door een niet alledaags ensemble. Monique Lansdorp (Nederland), treedt op samen met Fernando Lameirinhas (Portugal), Petar Ralchev (Bulgarije) en Behsat Uvez (Turkije).

Al tijdens haar studie klassiek viool aan het conservatorium kreeg Monique Lansdorp steeds meer interesse in wereldmuziek. Inmiddels staat ze nationaal en internationaal bekend als de Nederlandse koningin van de klezmer en Oost-Europese muziek. Haar veelzijdigheid blijkt uit het feit dat ze een veelgevraagd gastmusicus is bij allerlei projecten, van de Oost-Europese meesteraccordeonist Petar Ralchev via de Portugese cross-over van Fernando Lameirinhas tot het Turks - Nederlandse project Baraná & Co van Behsat Üvez. Deze musici zijn in dit project op hun beurt te gast bij Monique. Ze zijn niet alleen meesters in de muziek van hun eigen gebied, maar verruimen hun wereld met uitstapjes naar andere stijlen en genres. In deze spannende combinatie overschrijden ze de grenzen van hun volksmuziek om gezamenlijk nieuwe muziek te creëren; geen wereldmuziek maar muziek van de wereld. De samenstelling:
MONIQUE LANSDORP (NL): viool, gdulka, trompetviool - PETAR RALCHEV (Bulgarije): Accordeon - FERNANDO LAMEIRINHAS (Portugal): zang, gitaar - BEHSAT UVEZ (Turkije): zang , saz, kemence, percussie.

Het concert begint om 21.00 uur in het Sju Jazz Podium aan de Varkenmarkt Utrecht, 5 minuten van CS (parkeren bij garage Paardenveld) toegang € 10,-.