Barb Waters en Cyndi Boste zijn op tournee door Europa en doen voor een viertal concerten ons land aan. Ze staan voor Australische altcountry en roots. Barb Waters is het Australische antwoord op Lucinda Williams, Cyndi Boste is een gelauwerde folkmuzikante.
Ma 8/11: Café De Buut, Eindhoven. Di 9/11: Café Alleman, Gemert. Wo 10/11:
Café Monumentia Amsterdam. Do 11/11: TBC, Amsterdam. www.barbwaters.com
www.cyndiboste.com.au

Zwitserse stemkunstenares op tournee in België

De bijzondere Zwitserse stemkunstenares Laurence Revey geeft deze maand zeven concerten in België. Deze vernieuwster van het world chanson (de Mari Boine van de Alpen) was afgelopen zomer een van de revelaties op het Sfinks festival met een kruising tussen wereldmuziek en elektronische muziek. Zo werkt ze met samples van bijvoorbeeld Gabriel Yacoub, achtergrondkoortjes, drumpatronen en een softe blazerssectie, een keyboardspeler en elektrische bassist. Ze zingt zowel in het Zwitsers-Occitaanse dialect als in het Frans. Ze toerde o.a. in het voorprogramma van Sting.

Tourdata: 13/11: cc de Ploter, Ternat. 14/11: cc Achterolmen, Maaseik. 16/11: cc Leopoldsburg. 17/11: cc Deurne. 18/11: cc Ter Vesten, Beveren. 19/11: cc Ter Dilft, Bornem. 20/11: cc Brugge.