Mariza komt voor vier concerten naar Nederland

Na haar indrukwekkende festival-optreden op het grote podium van Dranouter is er eind volgende week een uitgelezen kans om een avondvullend concert van de Portugese fadozangeres Mariza bij te wonen. Ze treedt vier keer op in Nederland.
Extravagante kleding, ongewone kapsels en spectaculaire, intense optredens. Mariza haalde de fado uit het slop en maakte het levenslied van Lissabon, dat toch een beetje iets voor opa's en oma's was geworden, weer hip. Ze bracht twee cd's uit: 'Fado en mim' en het sterke 'Fado Curva'.
Onlangs zond de Nederlandse tv nog opnamen uit van een concert dat Mariza vorig jaar in Londen gaf.
Willem Hoogendoorn schreef in de Haagsche Courant naar aanleiding van de DVD 'Live in London' (World Connection) die eerder dit jaar van dat concert verscheen ondermeer: ...Ze wint het gevecht met de zaal moeiteloos door haar onmiskenbare charisma, haar overgave en natuurlijk haar fenomenale stem. Mariza is inmiddels onbetwist de aanvoerder van de nieuwe generatie fadistas, omdat ze zowel de fado-klassiekers als het nieuwe materiaal volledig naar haar hand zet. Elk liedje klinkt intens alsof ze het voor het laatst zingt; ze is niet bang af en toe stiltes te laten vallen en heeft een fijne neus voor het type theatrale liedjes dat haar past...

Concertdata: 30/10: Theater 't Kruispunt, Barendrecht - 31/10: De Vereeniging, Nijmegen - 2/11: Vredenburg, Utrecht - 3/11: Concertzaal Tilburg.