Magna Carta voor een serie concerten in Nederland

Magna Carta is uitvoerig op tournee. Zo trad de groep afgelopen week op in Oosterhout en Eindhoven. Komende vrijdag 8/10 staan ze ondermeer in Toogenblik in het Belgische Haren. Daarna geeft het trio ze een serie concerten in Nederland.
Magna Carta mag zich zonder twijfel een van de eerste Britse folkrockgroepen ooit noemen. De band speelt al 35 jaar unplugged, maar weet zich moeiteloos te handhaven in de bovenste regionen van de internationale folkscène. Magna Carta laat folk, blues, country en softrock versmelten tot een unieke eigen sound. Magna Carta werd destijds wereldberoemd met The Airport Song (te vinden op het album Seasons) en met elpees als Lord of the Ages en Heartlands. De band heeft niet minder dan 28 albums (acht miljoen verkochte exemplaren!) op haar naam staan. Een aantal van die albums is inmiddels klassieker en daarom geremastered en gere-released. Hoe bijzonder een live optreden van Magna Carta kan zijn, is te zien op de pas geleden verschenen dvd Ticket to the Moon (opgenomen in Nederland, op het eiland Texel). Het repertoire van de groep bestaat momenteel voor het grootste deel uit nummers van Chris Simpson. Zijn songs en composities staan tot op de dag van vandaag garant voor een warme intieme sfeer. Aanvankelijk bestond Magna Carta alleen uit mannen maar ergens in de jaren tachtig voegde Linda zich bij de band. Magna Carta bestaat nu naast Chris Simpson en Linda Simpson-Taylor uit Matthijs Barnhoorn (viool/ mandoline /banjo/ zang).
Uit de recensies: 'Linda heeft de stem van een engel'(De Telegraaf); 'Chris Simpson is de Engelse Paul Simon'(Mojo).

Tourschema:
Vr 8/10: Togenblik, Haren Brussel, za 9/10: Stone Valley op Erve Kots, Eimersweg 4 in Lievelde. Aanvang: 21 uur. Entree: 12,50 euro. Reserveringen: 0543-466 294 of 0544 373 701
zo 10/10: Beauforthuis, Woudenbergseweg 70, Austerlitz, do 14/10: Bluescafé Nieuwstraat 74a Apeldoorn
vr 15/10: De Boerderij, Amerikaweg 145, Zoetermeer
za 23/10: Witte Theater, Kanaalstraat 257, IJmuiden
zo 31/10: Amer, Amen 20 in Amen zo 5/11: Posthuis, Fok 78, Heerenveen
di 7/11 De Brasserie, Hoofdstraat 53, Emmen.