Het is feesten met Il Pozzo di San Patrizio Wie niet kan wachten tot het Folkwoods Festival, de Italiaanse band Il Pozzo di San Patrizio die daar te zien is op zaterdag 14 augustus, toert momenteel een paar dagen door ons land. Na twee concerten op het Oerol Festival en gisteravond in Leeuwarden is deze feestband vanavond nog te zien in De Melkweg Amsterdam en morgen (vr 18 juni) vanaf 20 uur in Metropole Hengelo.

Il Pozzo di San Patrizio komt uit Italie en brengt een energiek spektakel met diverse muzikale invloeden uit de keltische en mediterrane folk, progressive rock, funk, ska als ook klezmer, jazz en reggae. Ofwel: de optimale feestband! 6-mans formatie met accordeon, dwarsfluit, klarinet, basgitaar, el. gitaar, drums en zang. Regelrechte aanrader voor iedere feestvierder!

De band speelde aanvankelijk (opgericht in '96) Ierse folk, maar geleidelijk aan hebben de andere muzieksoorten hun intrede gedaan. Nog steeds is echter te horen dat ze uit Italië (Campania) komen en geïnspireerd zijn door keltische klanken. Door het gebruik van akoestische instrumenten en analoge effecten hebben ze een hedendaagse en innovatieve stijl.