Op donderdag 7 april komen de Bretonse trekzakgiganten Alain Pennec en Ronan Robert voor een eenmalig concert naar België. Deze twee exponenten van de Bretonse diatonische trekzaktraditie geven een uniek concertje in 't Ey in het Vlaamse Belsele.

Pennec is in de Franse folkscene een bekende accordeonist. Vanaf 1972 werkte hij al mee aan ruim zeventig albums, te beginnen met zijn debuut met Les Frères Pennec. We komen hem tegen op tal van albums van bijvoorbeeld Kouerien Sant Yann, Glenmor, Tammles, Hirio, Les Quatre Jeans, Denez Prigent. In '95 verscheen zijn eerste solo-cd Alcôves, in '99 zijn tweede: Turbulences. Tal van formaties spelen graag met hem samen. Zo vormt hij geregeld een duo met Soig Siberil of met Gilles Le Bigot en nu dus met Ronan Robert. Met zijn kwartet speelde hij in 2002 nog op het festival Elastiek Muziek in Hilvarenbeek. Vorig jaar verscheen van het Alain Pennen Quartet het album Bacchanales.
Ronan Robertis een leerling van Pennec. Hij bracht ondermeer albums uit met Carré Manchot en Cocktail Diatonic. In '94 verscheen zijn eerste solo-album Mosaïque. Twee jaar later zijn veel geroemde album Reunion.

Alain Pennec en Ronan Robert, donderdag 7 april om 20u in 't Ey in Belsele. Entree 5 euro. Reserveren kan via het nummer 03/772.11.93, (het secretariaat is 's middags bemand), of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zie ook: www.tey.be