Zondagmiddag 3 april aanstaande zingt folkgroep Vooks® in Nederweert populaire Ierse, Schotse en Engelse traditionals, terughoudend begeleid op gitaar, percussie en soms tin whistle.

Hoewel deze Zuidlimburgse groep pas een half jaar bestaat heeft het al een aardig repertoire opgebouwd dat bestaat uit fraaie nummers als Hard Times, Come by the Hills en Red is the rose. Het accent ligt op de enthousiaste zang - soms driestemmig - door een sopraan, een tenor en een bas.

Op een zes nummers bevattende demo legt de sopraan veel gevoel in haar stem, zou de tenor nog iets pittiger uit kunnen pakken, en behoeft de bas nog wat bijschaving. Maar allez, ondanks dat Vooks® nog duidelijk in ontwikkeling is, klinkt hun zang lekker aanstekelijk. Je zou zo mee willen zingen.

Zangeres Caroline Dijkman: "We beleven de tekst, voelen de melodie en gaan er vervolgens op onze manier mee aan de slag. De pure Ierse, Engelse en Schotse basis geeft de nummers emotionele sferen die je in gedachten naar die landen meevoeren over de zee, de rotsen, de heuvels en de graslanden..."
Vooks bestaat uit: Caroline Dijkman, zang (sopraan), Thijs Post, zang (tenor) en gitaar (semi-akoestisch), Steven Schoevaart, zang (bas) en Gerd Leunissen (percussie).

Het concert is aanstaande zondag 3 april van 13.00 - 14.00 uur in Wup's Irish Pub aan de Kerkstraat 61 in Nederweert. De middag ervoor zingt Vooks® live in de studio van Radio Weert FM.

Aan de site vooks.nl wordt nog gewerkt. E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.