Volgende week barst in Vlaanderen het Feest van de Folk los. Wat in 2002 bescheiden begin is nu uitgegroeid tot een 10-daags muziekfestijn. Doel: promoten van folk in heel Vlaanderen. Op alle denkbare podia spelen vrijwel alle folkmuzikanten uit België een of meerdere keren. Bovendien komen er tal van muzikanten uit het buitenland. Elke dag zijn er bijzondere concerten te beleven. De speciale website www.feestvandefolk.be geeft een overicht van alle concerten van 21 april tot 1 mei. De activiteiten zijn opgesplitst per provincie.

Het gaat om een gigantische serie concerten. Teveel om op te noemen. Vooruit, eentje dan: Gezellig Onderuit Zonder Elektriek (GOZE) viert het Feest van de Folk 2005 op een heel aparte manier. Ze beginnen niet alleen een dag eerder op 20 april, maar dit Gentse duo met Maarten Decombel (gitaar) en Wim Claeys (diatonische trekharmonika) vormt speciaal voor het FvdF een gelegenheidskwartet met de Franse folkgrootheden Gilles Chabenat (draailier) en Frédéric Paris (multi-instrumentalist).
Zij spelen aanstaande woensdag in Leuven, donderdag in Gent, vrijdag in Dranouter en zaterdsag in Belsele (zie onze agenda).