Gerard van Maasakkers krijgt op 5 mei een prominente rol tijdens de viering van Bevrijdingsdag in Den Bosch, die rechtstreeks op tv wordt uitgezonden. Hij zal er twee keer zingen. Bevrijdingsdag begint 5 mei 's ochtends met de Nationale Start Viering Bevrijding in Den Bosch, ‘s middags zijn er de bevrijdingsfestivals her en der in het land en 's avonds is er de Nationale Afsluiting in Amsterdam.

Van Maasakkers zal in Den Bosch twee keer het door Thé Lau geschreven lied In vrijheid zingen. De eerste keer met de Marokkaans-Nederlandse Boxtelse band Kasba vóór de 5 mei-lezing van prins Willem Alexander, en op 't eind van het programma ook met de bigband van het Tilburgse conservatorium en verschillende koren.

Het lied In Vrijheid is speciaal voor bevrijdingsdag geschreven door Thé Lau. Het wordt 's middags op de bevrijdingsfestivals in allerlei versies gespeeld. De ambassadeurs van de vrijheid 2005, Ali B, BEEF! en Thé Lau, toeren per helikopter langs die festivals. Ook zij spelen het Lied van de Vrijheid. Het nummer is in verschillende arrangementen te downloaden van de website www.4en5mei.nl, met de bedoeling dat iedereen die muziek wil maken op 5 mei het lied in het repertoire kan opnemen.

De ochtendviering in Den Bosch wordt 5 mei rechtstreeks uitgezonden op tv Ned.2 van 10.30-11.30 uur.