Op zondag 8 mei vindt het laatste Acoustic Alley zondagmiddagconcert plaats van dit seizoen. Als afsluiter fungeert The Watchman, een van de hoogtepunten van vorig jaar

the watchman
Ad - The Watchman - van Meurs, foto Ronald Rietman

Ad van Meurs alias The Watchman is een internationaal opererende componist-tekstschrijver en zanger-gitarist. Inmiddels staat het twaalfde album in de steigers dat weer een duidelijke singer-songwritersfeer ademt, in tegenstelling tot het voorgaande Weep on, Willow, waarin klassiekers en bluesnummers de boventoon voerden.

The Watchman is niet zomaar in een hokje te stoppen: rhythm & folk en alternatieve country wordt gecombineerd met elementen uit blues en Europese folk: muziek recht uit het hart. Een belangrijke rol is weggelegd voor meestergitarist Stephan Jankowski, recentelijk nog in Acoustic Alley te bewonderen aan de zijde van de Amerikaanse Terri Binion.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Eelco Romijn, winnaar van de Grote Prijs Zuid-Holland 2004: eerlijke liedjes in de singer/songwriters traditie van de jaren 60.

Na de zomer zal Acoustic Alley haar derde seizoen inluiden met Gerard van Maasakkers. Andere bevestigde namen: Doug Macleod (VS) en het Vlaamse Ambrozijn.

Theater In de Steeg, Westeinde 165a; aanvang 13.30 uur.
Entree € 10,- Voorverkoop Plato; informatie/reserveringen 070-3458191 en www.acousticalley.nl.

Zie ook: www.watchman.nl.