Odeon Podium Wereldmuziek presenteert zondag 8 mei in Zutphen opwindende gypsy swing uit Transsylvanië door Rroma Nadara. De zevenmansformatie maakt cross-overs op micro-schaal: stadsmuzikanten werken er samen met dorpsmuzikanten. Melodieën uit de ene provincie worden versierd op de wijze van de andere provincie. Traditionele instrumenten (viool, altviool en contrabas) werken er samen met "moderne instrumenten" (saxofoon, gitaar, accordeon).

De Franse zangeres en accordeoniste Alexandra Beaujard was tijdens haar internationale zwerftochten dermate onder de indruk geraakt van de zigeunermuziek van Transsylvanië, dat zij uit de musici van de bruiloftsorkesten uit de streek een orkest samenstelde. De groep vertolkt de kracht en de schoonheid van de melodieën van rroma, Roemenen en Hongaren op authentieke wijze. Het meest kenmerkende van de rroma-volksmuziek is de opzwepende manier van zingen, spelen en dansen, in een behoorlijk up-tempo.
Aanvang concert: 12 uur in De Born, Oude Bornhof 55, Zutphen. Entree: EUR 10,- Scholieren: EUR 5,-. Informatie en reserveringen: 0575-561409.