De Italiaanse band Folk Rose geeft aanstaande vrijdag de dertiende, voordat ze de dag erop in het Vlaamse Borsbeek op het Boink Festrival aantreedt, een concert bij Folkclub Twente in Enschede.

Folk Rose is sinds 1998 actief in de wereldmuziek. De muzikanten zijn afkomstig uit jazz, klassiek, folk én hedendaagse muziek. De band heeft een eigen stijl: een mix van tunes en ritmes van Italiaanse traditionele muziek met sterke invloeden uit de Keltische en de Noord-Europese muziek.

De Italianen traden reeds eerder in Enschede op en komt nu op veler verzoek terug, aldus Arnoud van de Folkclub. "Het was een van de leukste bands uit ons eerste lustrum", schrijft hij. "Het gaat om frisse, opgewekte, zeer dansbare maar soms ook ingetogen muziek gebracht door zes uitstekende muzikanten. Vooral hun virtuoze accordeonist en de gepassioneerde danslustige zangeres met haar sensationele zangstem, hebben toen veel indruk op ons gemaakt."

Samenstelling Folk Rose: Carla Cristofanilli: zang, castagnettes en tamboerijn. Katia Onofri: fluit en zang. Cristiano Lui: accordeon. Lorenzo Di Masa: contrabas en basgitaar. Paolo Capasso: mandoline, bouzouki en cello. Carmine Pongelli: percussie.
Het concert begint vrijdag 13 mei om 20:30 uur in Folkclub Twente, aan de Pastoor Geertmanstraat in Enschede. Zie ook: folk.twente.org. Entree: EUR 10,= | donateur/student: 8,= Reserveer online of bel 053-4766283.