De Amerikaanse singer/songwriter Jeff Finlin komt naar Nederland voor drie concerten waarin hij wordt bijgestaan door BJ. Baartmans. Zondag 25 september staan deze twee muzikanten op het podium van In The Woods in Hollandsche Rading, de dag erna in Café Cambrinus in Horst en woensdag 28 September in muziekcafé De Harmonie in Edam. Jeff Finlin is geboren in Cleveland, Ohio. Zijn voorouders komen uit Ierland, mogelijk een verklaring voor het feit dat hij af en toe mystiek klinkt. Hij begon zijn muzikale loopbaan in high school als drummer bij wat bandjes. Vervolgens vertrok hij naar Boston waar hij vooral kabaal maakte in de lokale punkscene. Samen met vriend Gwil Owen verhuisde hij naar Nashville om samen The Thieves te beginnen. Deze rockformatie maakte een plaat voor Capitol en scoorde een bescheiden top 50-hit met het nummer Everything But My Heart.
Eenmaal het drumstel moe, waagde Finlin zich aan een loopbaan als singer-songwriter. De start was voorspoedig. Na het in eigen beheer opgenomen Lonely Night trok MCA aan de bel. De samenwerking werd een mislukking. Zijn volgende project, The Highway Diaries, kwam niet eens uit op de major, maar op Little Dog Records. En nu is er dan Original Fin, dat maar blijft terugkeren in je  cd-speler. Het is de geheimzinnige stem die zo aantrekt, in combinatie met zijn gevoel voor melodie.

BJ Baartmans ('65) is een van de meest actieve en uitgesproken muzikanten in het Nederlandse circuit voor alternatieve en 'roots' muziek. Als gitarist, zanger, songschrijver of producer is Baartmans al sinds midden jaren '80 bijna altijd wel ergens op een podium of in de studio te vinden. Meestal staan daarbij zijn eigen songs en projecten centraal, maar hij werkte de afgelopen jaren ook veel samen met andere karakteristieke en gerenommeerde artiesten. BJ speelt zo'n honderd keer per jaar in binnen- en buitenland en is veelvuldig in de muziekmedia onder de aandacht gebracht.