Laïs duikt steeds vaker op met bijzondere projecten. Donderdag 6 oktober verzorgt het trio samen met Adamo en Transparant de muziek op het literaire festival Saint-Amour, dat een speciale editie beleeft in de Parijse Opera Bastille waar onder andere Hugo Claus en Connie Palmen voorlezen uit eigen werk. Volgend voorjaar slaat Laïs de handen ineen met het Vlaams Radio Koor. Ze gaan samen op tournee.

Laïs trekt in de maand mei samen met het Vlaams Radio Koor langs een veertiental zalen in België voor een gezamenlijke uitvoering. Het koor en Laïs delen dezelfde passie: de stem. Ze slaan de handen in elkaar voor een programma rond volksmuziek. Dit bijzondere project doet daarbij ook enkele plaatsen aan, dicht bij de Nederlandse grens zoals Antwerpen, (17/5) Mol (18/5), Peer (25/5) en Lommel (28/5).

De 24 professionele zangers van het Vlaams Radio Koor onder leiding van chef-dirigent Johan Duijck leggen zich toe op het 20ste- en 21ste- eeuwse repertoire: nieuwe koormuziek confronteren met het klassieke repertoire is een terugkerend element in hun concertprogramma's. Naast het uitvoeren van werk van hedendaagse componisten heeft het een bijzondere aandacht voor romantische Vlaamse muziek. Nu gaat het Vlaams Radio Koor ook de volksmuziek professioneel benaderen. Laïs (Jorunn Bauweraerts, Annelies Brossens en Nathalie Delcroix) werpt zich op als een verrassende schakel tussen de middeleeuwen en de éénentwintigste eeuw.

Het verhaal dat het Vlaams Radio Koor en Laïs vertellen is dat muziek universeel is en zonder grenzen. Ze laten horen hoe de volksmuziek door de eeuwen heen is overgeleverd en tot vandaag componisten en uitvoerders inspireert: van de troubadours, via Poulenc, Britten en Shostakovich tot ... Laïs.
Websites: www.lais.be en www.vlaamsradiokoor.be.