Op zijn Europese tour van 28 oktober tot 12 november, waarin John Prine hoofdzakelijke in GB en Ierland optreedt, staat hij op 3 november in de AB van Brussel en 4 november in het Patronaat in Haarlem. Fair & Square is het jongste sterke album van deze vermaarde Amerikaanse singer/songwriter. Met opnieuw eerlijke en verleidelijke liedjes (op zijn eigen Oh Boy - label, hier via Munich). Gezondheidsproblemen speelden Prine geruime tijd parten. Het is dan ook alweer jaren geleden dat hij hier opdook. Negen jaar geleden bracht hij zijn voorlaatste 'full' album uit.

Het optreden va Prine in Haarlem is een opmaat naar het vijfde Roots of Heaven festival dat twee dagen later, op vrijdag 6 november, plaats heeft in het Patronaat. Het sterke affiche meldt: Hackensaw Boys, Eric Taylor, Grey DeLisle, Big Low, John Dee Graham, Shane Alexander, John Doe / Peter Case / Michael Weston King, Greg Trooper, Danny Schmidt, South San Gabriel, Brother Flower, Elliott Brood, Jackie Leven, The Yearlings en Dave Doughman (Swearing at Motorists). Entree € 30,-. Er is ook een combi-ticket te koop voor het optreden van John Prine en dit festival.

Het Patronaat vind je aan de Zijlsingel 2, 2013 DN, Haarlem (www.patronaat.nl). Zie ook: www.abconcerts.be en www.jpshrine.org.