Stichting Folk Groningen presenteert in het kader van Pure Irish Drops Kathleen Loughnane (harp), Cormac Cannon (uillean pipes) en Martin Hughes (fluit). Deze Ierse muzikanten spelen aanstaande zondag 2 oktober vanaf 20:30 uur in de Stedelijke Muziekschool, St. Jansstraat 7 Groningen. De drie Ieren geven de dag erna workshops op hun instrumenten.

Onder de noemer Pure Irish Drops komen jaarlijks 3 Ierse muzikanten op toer naar Duitsland en... Groningen. Ze worden aan de hand van een thema bij elkaar gezocht en dat is dit jaar "it's all in the family". Drie muzikanten uit dezelfde familie geven in dit kader een concert en workshops.

Kathleen Loughnane, haar meisjesnaam is Cannon, speelt al sinds haar tienerjaren keltische harp. Ze is bekend als lid van de groep Dordan, waarvan ook fluitspeelster Mary Bergin deel uitmaakt, maar zij doet meer. Ze is deskundig op het gebied van 17e en 18e eeuwse Ierse harpmuziek en ze geeft daarin workshops over de hele wereld. Daarnaast arrangeert ze traditionele muziek voor de grote concertharp. Met de groep Dordan presenteert ze een mix van traditionele en barokmuziek. Cormac Cannon is de zoon van Kathleen. Hij speelt uillean pipes (Ierse doedelzak) en whistle. Cormac geeft regelmatig solo-concerten in en buiten Ierland. Martin Hughes is een neef van Kathleen. Net als zijn tante heeft hij een passie niet alleen voor traditionele, maar ook voor klassieke muziek. Zo maakte hij deel uit van het Nationaal Iers Jeugdorkest.

Workshops
Op maandag 3 oktober geven de drie muzikanten workshops voor bespelers van harp, fluit en doedelzak. De workshops vinden plaats in de stedelijke muziekschool en duren van 19.30 tot 22.00 uur. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Geraldien van Mechelen, tel. nr. 050 - 3022380. De workshops zijn bedoeld voor enigszins gevorderde spelers.

Meer info op www.folkgroningen.nl.