Op 28 oktober spelen Inner Strength, Tantra en LUA in het Veldhovense theater De Schalm. De avond wordt georganiseerd door Suva bookings. Zij stuurden ons onderstaand perbericht.

LUA, Tantra en Inner Strength nemen u op vrijdag 28 oktober mee op ontdekkingsreis tijdens de World Folk Night in Theater de Schalm in Veldhoven. Deze bands kenmerken zich door een moderne en eigenzinnige benadering van folk en wereldmuziek. Het belooft een prachtige avond te worden boordevol variatie, passie en originaliteit. Aanvang: 20.15 uur. Entree: 10 euro.

Aftrap door Inner Strength
Als ‘lokale gastheer' doet Inner Strength om 20.15 uur de aftrap. Inner Strength, die een mix van pop, folk en wereldmuziek brengt, bracht onlangs haar nieuwe cd ‘Meltemi' uit, die goede recensies kreeg in binnen- en buitenland. Enkele citaten: "Het meest verrassende Nederlandse folkgeluid komt eraan!" (Jan Depraetere, Folkroddels). "De cd rijgt de muzikale hoogtepunten moeiteloos aan elkaar." (Marcel Thijskens, Folktribune). "Op een enkel clichématig folkfluitje na is er van de truttigheid, die nogal eens met folk uit de Lage Landen wordt geassocieerd, geen sprake." (Wim van Leest, BN De Stem). Inner Strength heeft onder meer gespeeld op Folkwoods, Na Fir Bolg, Route ‘05, Blue Dew Folkvillage, 1 Ander Festival en diverse culturele festivals.

Tantra
Na de popfolk van Inner Strength is het de beurt aan Tantra, waarvan de eerste full-cd ook nog niet zo lang geleden is uitgebracht. Met haar psychedelische mix van folk, world en soundscapes wordt de band in de Belgische folkscene niet voor niets hoog aangeslagen. Enkele citaten uit de recensie op www.folkroddels.be: "Tantra speelt [...] niet alleen ‘Keltisch geïnspireerde muziek'. Ze zijn net zo goed dol op Scandinavische ‘drones', of exotische percussie. De term ‘wereldfolk' is hier zeker op zijn plaats. [...] Eigenlijk zijn bijna alle nummers op de plaat indrukwekkend te noemen." (DJ Jak, Folkroddels.be). Hoog tijd dat de Nederlanders ze eens leren kennen! Tantra speelde onder meer op Folkfestival Dranouter, Deerlycke Folk, Brosella Folk, Folkin'Ro en in diverse culturele centra.

LUA
Deze prachtige avond wordt afgesloten door de uiterst dansbare Bredase formatie LUA, die al diverse popprijzen in de wacht heeft gesleept. Deze knotsgekke bende zal de zaal ongetwijfeld weer op z'n kop zetten met een vlammend mengsel van Spaanse, Arabische, Keltische en traditionele folk en pop. LUA speelde onder meer op Route '04, het BOINK-festival en op diverse popfestivals. De band legt momenteel de laatste hand haar debuut-cd.

Geschikt voor luister- én danspubliek
De splinternieuwe zaal van Theater de Schalm beschikt over comfortabele stoelen, een prachtige geluidsinstallatie en u hebt overal perfect zicht op het podium. Uniek is dat de tribune deels kan (en zal) worden ingeschoven, zodat er ook gedanst kan worden. Maar geen zorgen: het luisterpubliek zal hier geen last van hebben!

Programma
20.15 uur: Inner Strength www.inner-strength.nl
21.15 uur: Tantra www.tantra.tk
22.15 uur: LUA www.luamusic.com

Organisatie
De World Folk Night wordt georganiseerd door Suva Bookings, boekingskantoor voor moderne folk en wereldmuziek (www.suva.nl), in samenwerking met Theater de Schalm.

Kaarten
Kaarten zijn verkrijgbaar via de reserveringslijn van Theater de Schalm:
040 - 253 35 78 of via www.deschalm.com.