De Franse groep Bratsch geeft drie concerten in ons land. Vanavond (di 4/10) in het Nijmeegse Doornroosje, woensdag (5/10) op het Schiermonnikoog Festival en vrijdag (7/10) in de Oosterpoort in Groningen. Het repertoire van Bratsch begon ooit met de zigeunermuziek, maar is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot palet van Europese klanken. Zigeunermuziek, maar ook jazz, Griekse en Russische melodieën tot Hot Club de France en klezmermuziek. 

Bratsch vormt al 26 jaar het toonbeeld van improvisatie en vernieuwing van de Europese volksmuziek. Dit puur akoestische ensemble laat muziek uit alle windstreken samenvloeien. De vijf muzikanten bespelen de gitaar, de viool, klarinet, contrabas en accordeon, aangevuld met hun zangstemmen.

Dertien albums hebben ze uitgebracht. Vorig jaar verscheen tgv van hun 25-jarig jubileum het dubbelalbum ‘Nomades en vol', een compilatie van oude en recente opnamen. Nu presenteren ze ondermeer de pas uitgebrachte soundtrack van de film ‘La mangeur de lune' van Dai Sijei.

Zie ook: www.doornroosje.nl , www.schiermonnikoogfestival.nl , www.de-oosterpoort.nl en www.bratsch.com