Voor het derde seizoen op rij is Ad van Meurs uitgenodigd een aantal avonden in het Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven te vullen met singer-songwriter, americana, folk en andere niet te missen parels die hij op zijn reizen als The Watchman tegenkomt. Op dinsdag 25 oktober bijt Bright Blue Gorilla het spits af, met new hippy folkmuziek met droge humor. Na afloop van het concert wordt in Meneer Frits een film vertoond, gemaakt en van commentaar voorzien door dit duo.

Bright Blue Gorilla bestaat uit Robin Rosenkrantz en Michael Glover, een folk-rockduo uit Los Angeles. Het begon allemaal in 1990, toen ze hun baan opzegden en alles verkochten (behalve hun gitaren) en een enkele reis naar Europa boekten. Sindsdien leiden ze een leven vol muziek en avonturen. Dit najaar toert het stel door Europa, geeft concerten, vertoont hun film en presenteert de nieuwe cd Gorillas Go Hollywood.

bright blue gorilla
Bright Blue Gorilla

Ze hebben 10 cd's uitgebracht, gaven meer dan 1500 concerten en speelden o.a. met Suzanne Vega, Luka Bloom, Richard Thompson, Loudon Wainwright, A. J. Croce, Ian Matthews, Mary Black, Fish en Townes Van Zandt. Deze getalenteerde gorilla's zijn ook acteurs, schrijvers en filmmakers. De muziek van Bright Blue Gorilla is te horen in televisieshows als The Osbournes en Dawson's Creek en in de films 100 Girls en The Journey.

Wat kan je verwachten bij een show? Prachtige stemmen, humor, songs die inspireren en verhalen die waar kunnen zijn... of niet. Ze spelen akoestische gitaar, mini-gitaar, bongo's, drums, harmonica's, fluit en 'whatever other noises they feel like making'.

De film, Sister Sarah's Sky, is een comedy. Script, regie en muziek zijn allemaal van de hand van de twee Gorilla's en hij is officieel geselecteerd voor het Brussels Internationaal Film Festival. De Eindhovense première is in Meneer Frits, waar hij na afloop van het concert wordt vertoond.

Support-act van deze avond is de virtuoze Franse bluesgitarist Claude Bourbon. Entree is 9,50 euro + 1 euro servicekosten, aanvang om 20:15 uur.

De overige concerten in de reeks Ad van Meurs presenteert zijn:
29 november: Fred Eaglesmith (support Bruno Deneckere)
27 december: BJ's Pawnshop (gratis entree, in Meneer Frits)
24 januari: Slampampers
7 maart: Lieven Tavernier (support Göze)
4 april: Norland Wind & The Duggans (entree 18 euro)
2 mei: Big Low (gratis entree, in Meneer Frits)
28 mei: Naked Song Festival, met Carrie Rodriguez, Javier Verscher, David Rodriguez en Denice Franke (aanvang 19:00 uur)

Alle concerten beginnen om 20:15 en kosten 9,50 euro + 1 euro servicekosten, tenzij anders aangegeven. Kaarten zijn te koop via www.muziekcentrum.nl of telefonisch via 040 2442020.