Niet alleen folktoppers, honderd doedelzakspelers en zangers als Thé Lau en Bart Peeters zijn op de volgende Nekka-Nacht de gast van Kadril, er is ook een gigantisch boombal dat het spektakel in het Antwerpse sportpaleis op vrijdag 21 april afsluit.

‘Kadril - 30 jaar folk' is het thema van de 13de Nekka Nacht. Met hun folkrock blies Kadril 30 jaar geleden de Vlaamse volksmuziek nieuw leven in en in hun kielzog groeide een hele nieuwe Vlaamse generatie. Als voorbeeld daarvan zal na het concert het middenplein één grote dansvloer worden voor een BOOMBALbombardement. Neen, geen techno in het Sportpaleis deze keer, maar polka's en bourrees tot in de vroege uurtjes. Toegangskaarten kunnen nu reeds besteld worden bij TTS: 070/345.345 (NL: 0900-45.000.45) of www.teleticketservice.com.

Nekka-wedstrijd 2005-2006
Intussen bereikt de nieuwe Nekka-wedstrijd stilaan zijn ontknoping. Uit de bijna 100 inzendingen blijven na een demoselectie en een voorronde in de AB in Brussel, 19 groepen over: Aardvark - Barbara - Buurman - De Fanfaar Kamerklink - De Serafijnen - Hans Habils - Hans Mortelmans & Groep - Hermitage - Het Zesde Metaal - INEKE & CO.ntradictie - Jacko_Bond - Johan De Keyser - Mairan - mcDemax en djDingeuh - Mira - Noppes - Revolver - Tinner - Winkel. Zij spelen op 5 en 6 november in de Schouwburg van het VCA in Anderlecht de halve finale. Toegangskaarten kunnen besteld worden op de Nekkafoon 03/248.63.43. De finale vindt plaats op 26 november in de AB.

Zie ook:www.nekka.be.