Gabriël Yacoub en Pierre Bensusan zijn dit weekeinde voor concerten in België. Yacoub geeft zaterdagavond 25/3 een concert in Peer, Bensusan zondagmiddag 26/3 in Belsele.


Begin jaren zeventig begon de toen achttienjarige Gabriel Yacoub zijn professionele carrière als gitarist en vocalist bij Alan Stivell. Na een eerste experimentele cd in 1973 (samen met zijn toenmalige echtgenote Marie) stichtte hij de groep Malicorne. Na een kleine tien jaar splitte de groep en begon Gabriel een solo-carrière. De muziek die hij nu brengt beweegt zich tussen folk en chanson. Gabriel Yacoub (zang en gitaar) wordt begeleid door Yannick Hardouin (bas en zang) en Gilles Chabenat (draailier).
Het concert begint zaterdag 25/3 om 21 uur in CC ‘t Poorthuis, Zuidervest 2a in Peer. Zie http://www.ccpoorthuis.be en www.gabrielyacoub.com

Pierre Bensusan is in 1957 geboren in Oran, in het toemalige Frans Algerije. In 1976 brengt hij ‘Prés de Paris' uit, een elpee die de grote prijs won op het Montreux muziekfestival in Zwitserland. Wie toen een oor had voor folk koesterde die plaat... Er volgden nog een achttal opnames en de aanleiding voor dit concert is z'n tiende CD ‘Alitplanos' met een fijne, kruidige mix van jazz, folk, Noor-Afrikaanse ritmes, keltische muziek en ballades. Bensusan werkt uitsluitend in de DADGADstemming. Deze inventieve gitarist beschikt over een zachte aangename stem.
Het concert begint zondagmiddag 26/3 om 16 uur in 't Ey, Koutermolenstraat 6b Belsele, tel 03/772.11.93, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Zie ook www.tey.be en www.pierrebensusan.com