De VRT-teletekst heeft een terugblik op het festival Sfinks, dat afgelopen weekeinde zo'n 30.000 bezoekers naar Boechout trok om o.a. Oumou Sangaré uit Mali en Hanggai uit Mongolië te zien. Ook de organisatoren van de Gentse Feesten, die nog tot vannacht duren, tonen zich al tevreden.

Sfinks is een wereldmuziekfestival dat ook films laat zien en bijvoorbeeld circusacts. De redactie van de VRT-teletekst vroeg de collega's van de Vlaamse Radio 1 om commentaar. Op zaterdag was Rit van Caeckenberghe onder de indruk van de Mongoolse groep Hanggai, we citeren:

..."Die groep speelt folkpunk, met Mongoolse invloeden, onder meer gutterale zang", klinkt het...

Op zondag was het persoonlijke hoogtepunt voor Ronald Verhaegen de Indische folkzangeres Kiran Ahluwalia, maar hij zag ook anderen:    
                                        
...Afsluiter zondag was de Russische cultfiguur Peter Nalitch. Hij bracht volksmuziek met een komische toets. "Hij doet me een beetje denken aan het typetje Borat" (...) Daarvoor trad de Malinese zangeres Oumou Sangaré op. "Dat is feest", aldus Verhaegen...

De Gentse Feesten                                   
Verschillende organisatoren van de Gentse Feesten maken al een eerste balans op. Volgens de VRT-teletekst zijn ze over het algemeen erg tevreden met de opkomst en interesse van het publiek. Voor betaalde voorstellingen werden 41.000 kaarten verkocht, het populaire plein De Kouter moest elke avond afgesloten worden omdat het er vol was en ook het figurentheater op het Puppetbuskersfestival kende een succesvolle editie. Van Trefpunt, dat het programma van Sint Jacobs en het Baudelopark met diverse folkactiviteiten verzorgt, is er alle lof voor de aandacht van het publiek:

..."De mensen gaan echt geïnteresseerd op zoek naar nieuwe, boeiende, goede concerten", zegt Guido De Leeuw. "Ze komen vooral kijken naar de niet zo populaire dingen. Dat verheugt me wel."...