Het Labadoux-festival, dat afgelopen weekend al aan zijn 18e editie toe was, trok zo'n vijfduizend bezoekers naar het West-Vlaamse Ingelmunster, aldus VRT-Teletekst. ‘Ze komen natuurlijk voor de muziek, maar ook voor animatie en vooral voor de gemoedelijke sfeer.' Ook het tv-journaal van de VRT besteedde er zondagavond aandacht aan in een reportage van een kleine twee minuten.

In de nieuwsreportage van de Belgische tv, die je kunt terugkijken op www.vrtnieuws.net zegt singer-songwriter Neeka blij te zijn dat het festivalseizoen weer begonnen is. "Het is een aparte ambiance, ik zou graag op meer festivals spelen, zoals Dranouter", zegt ze nadat ze op het podium putte uit haar nieuwe album "Woman Wonderland".

Het VRT-nieuws karakteriseert Labadoux als ‘Sfinks & Dranouter in het klein'. Feit is dat Labadoux zich niet enkele beperkt tot folk uit alle uithoeken van de aardbol, maar ook wereldmuziek en pop programmeert. Bovendien richt het telkens een fraaie kampeergelegenheid in langs het kanaal, schenkt het zowel Vlaamse als Ierse pinten,  en laat het de kinderen niet in de kou staan.

Het gevarieerde programma ging van keltische klanken van North Cregg, Tannahill Weavers en Comas tot Vlaamse folk van Zjamoel en van alt.country van Kersten De Ligny & Stef White en Elliott Murphy tot meer popgeörienteerd werk van bijvoorbeeld De Laatste Shwoband.

Organisator Jean-Pierre Deven oogt op het VRT-nieuws tevreden al-ie zegt: "We zorgen vooral dat iedereen een goed weekeinde heeft, de realiteit heeft kunnen ontvluchten via de muziek..."