-door Mirjam Adriaans, foto's Ronald Rietman-
Gisteravond was het lekker druk in Raamsdonksveer bij het kleine maar gezellige Fers Folk festival. Daar staat dit weekend helemaal in het teken van dansen, met een Vlaamse zaterdag en een Nederlandse zondag.

Na instructie door Wen Versteeg en Nieke van den Bedem kon er bij Blunt alvast flink gedanst worden op de jig, waarvan de rasechte folkrockband er heel wat in het repertoire heeft. Het is dan ook geen balgroep, maar ze speelden een lekkere partij stevig werk, soms richting folk, maar ook af en toe neigend naar country.

blunt
Blunt

Tussen de optredens door kon er nog wat meer geoefend worden met Wen en Nieke, waarna Anveld aantrad. Deze band heeft al een grote reputatie, en liet vanavond opnieuw horen erg sterk te zijn in het spelen met de instrumenten. Fluiten, viool, cello, sax, het vloeit lekker samen tot een heerlijk dansbare mix, met soms zelfs een vleugje psychedelica.

anveld
Anveld

Wie vandaag (zondag 8 oktober) nog zin heeft om te dansen, kan vanmiddag vanaf 14:00 uur nog terecht in de Koninck van Raems in de Grote Kerkstraat 32 in Raamsdonksveer voor het Nederlandse deel met OrfeO en Lirio.  

Zie ook: www.fersfolkfestival.com.