Vanaf zondag 27 juli staat een speciaal zomerprogramma van Dutch Folk Radio online. Daarin een kijkje bij onze buurlanden met enkele voorbeelden van traditionele muziek uit Denemarken, Duitsland, België en Frankrijk. Verder aandacht voor ene paar Nederlandse groepen die op het programma staan van Folkwoods 2008, met name de bal folk-bigband GROEF.

Dutch Folk radio blikt ook vooruit op de komende herfstweek van de Stichting Volksmuziek Nederland met bijzondere aandacht voor de workshops van Jos Koning en Janos Koolen. Bij het nieuwste nummer van New FolkSounds wordt aangesloten met liederen van Willem Vermandere en Johan Verminnen en met repertoire uit de maritieme verzameling van D.F. Scheurleer. Tenslotte zijn nog wat opnamen te horen van het project dat Nanne Kalma en Ankie van der Meer op touw zetten t.g.v. 75 jaar Afsluitdijk en van de oudste doedelzakregistratie, namelijk die van de Hongaarse Duda, vastgelegd door Béla Bartók in 1910.
Dutch Folk Radio is te beluisteren via www.live365.com/stations/peterkoene. De complete speellijst staat bij de actuele informatie op www.peterkoene.org.