Vanaf woensdag 1 oktober 2008 staat het nieuwe programma van Dutch Folk Radio on line. Gastsamensteller Hans van Deelen verzorgt hierin een interessant item: hoe brachten kleinkunstenaars in de jaren '60 en '70 Nederlandse traditionele liedjes ten gehore? We horen onder meer Georgette Hagendoorn, Ton van Duinhoven, Martine Bijl, Herman van Veen, Conny Stuart en Wim Sonneveld.

Rond deze tijd is het precies 25 jaar geleden dat Toneelgroep Proloog werd opgeheven. Dat luidde het verdwijnen in van het politieke theater en van de strijdkultuur. Peter Koene gunt ons een terugblik op die periode. Bij het jongste nummer van New FolkSounds wordt aangesloten met nummers van Billy Bragg, Martyn Bennett en Blowzabella. En verder is er nog een keur aan liedjes en instrumentalen te beluisteren. Tevens zijn nummers te horen van de nieuwe CD's  van Martin Korthuis Muze en van Twee Violen en een Bas Het Huys te Sinnelust.

Nadere info op www.peterkoene.org onder "Actuele informatie". Commentaar, suggesties en verzoeken zijn van harte welkom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dutch Folk Radio is te beluisteren via www.live365.com/stations/peterkoene.
 
Noot van Peter Koene: Ik krijg zo nu en dan berichten dat er problemen zijn met de ontvangst (de player) of vragen over al dan niet inloggen. Ik heb hier helaas geen concrete antwoorden op. De live365-player is voorzien van een help-knop, probeer er via die faciliteit achter te komen wat er aan de hand is.