Op 14 oktober a.s. is Blue Dew te zien in de RTV Oost uitzending Tijd voor Theater. Het eerste optreden van hun nieuwe theaterprogramma The Little Whisky Child in seizoen 2008 / 2009 vond plaats in het Thuistheater van Cor Sellenrode. RTV Oost was erbij en maakte opnames van de voorbereidingen en de avond zelf.

Thuistheater Cor Sellenrode
Cor Sellenrode is de man achter het landelijke tijdschrift 'Vertel eens...', een magazine dat aandacht besteedt aan alles wat met verhalen te maken heeft (www.verteleens.eu). Cor Sellenrode is een groot liefhebber van verhalen en muziek, helemaal als beide hand in hand gaan. Cor bouwt samen met zijn vrouw Jaqueline daarom met enige regelmaat en enthousiasme zijn huis in Borne om tot een heus theater. Zaterdagavond  4 oktober deed hij dit voor het optreden van Blue Dew, de folkband die verhalen combineert met Ierse muziek en bluegrass. Om plek te kunnen bieden aan al het publiek werd de huiskamer helemaal leeggesleept. Cor en Jaqueline Sellenrode hadden een vrachtauto voor de deur staan waarin al hun meubilair was opgeslagen. In de tuin werd ook nog een grote tent geplaatst voor wie na het optreden nog even gezellig na wil praten. Maar eerst werd door het publiek de vrachtauto weer leeggehaald zodat Cor de volgende dag van zijn zeer welverdiende rust kon genieten.

Blue Dew - Little Whisky Child
Little Whisky Child is het nieuwe theaterprogramma van Blue Dew. De grote opvolger van The Long Journey Home. Na de theatervoorstellingen The Long Journey Home en Roasted Barley verplaatst Blue Dew zich met de nieuwe voorstelling Little Whisky Child naar Canada. Muziek en verhaal zijn nog meer met elkaar verweven dan in voorgaande programma's. De muziek is dit keer grotendeels van Blue Dew zelf. Liedteksten werden speciaal voor Little Whisky Child geschreven door Jan Kuijs. Voor het theaterseizoen 2009 / 2010 is Blue Dew, i.s.m. Sindala Filmproducties, aan het werk voor een film die aan de voorstelling Little Whisky Child zal worden toegevoegd.

Optredens Little Whisky Child (verhaal en muziek), theaterseizoen 2008 / 2009:
26 oktober 2008 - Folkclub Sunday Life, Heerde
15 januari 2009 - De Verhalenboot, Zwolle
21 juni 2009 - Lingehuistheater, Geldermalsen

In juni 2008 vond de première van Little Whisky Child plaats. Holly Moors (muziekrecensent) schreef nadien: "..... In Little Whisky Child, hun derde avondvullende programma, is vrijwel alle muziek van de band zelf, en daar zitten dan ook echte juweeltjes tussen, zoals een drinklied dat alles in zich heeft om een wereldwijde klassieker te worden......Het bijzondere aan de band is dat ze zich zo langzaamaan losgezongen hebben van de Ierse traditie (waar ze overigens met beide voeten in blijven staan) door met een eigen verhaal en eigen muziek een voorstelling neer te zetten waar ze rustig mee op tournee kunnen door Ierland. Mooi, soms aangrijpend, soms uitnodigend tot meezingen of dansen, maar van begin tot eind zeer de moeite waard. Klasse! "

RTV Oost: Tijd voor theater
Peter Schoof duikt in de Overijsselse theaterwereld. Hij bezoekt toneelgezelschappen en neemt een kijkje voor en achter de schermen van de Overijsselse theaters. Daar heeft hij gesprekken met acteurs, schrijvers en regisseurs van cabaret-, toneel- en muziekvoorstellingen. De uitzending van Tijd Voor Theater op RTV Oost begint op dinsdag 14 oktober 2008 om 16:20 uur en wordt vervolgens nog diverse keren herhaald. Het programma zal ook online op www.rtvoost.nl te zien zijn.

Meer informatie: www.bluedew.nl.