Goed nieuws voor mensen die Iers repertoire willen spelen. Sinds een tijdje is er de Engelstalige website www.songdocs.com, waarop veel traditionele Ierse songs en ballads gedocumenteerd zijn. De Word-documenten bevatten teksten, achtergrondverhalen en vaak links naar uitvoeringen op het internet.

De website onderscheidt zich door het direct kunnen downloaden van nette Word-documenten, die gemakkelijk zijn af te drukken op A4 en waar je eenvoudig je eigen versie van kan maken. De documenten worden door Simon Oaktree, zanger/accordeonist in de Doggy Dike, samengesteld op basis van wat er op internet te vinden is. In de Word-documenten zit vaak een link naar een YouTube-video, zodat je meteen een goed voorbeeld hebt van hoe de song kan klinken. Als je een nette tekst van een song wil hebben scheelt dit een hoop zoeken, knippen, plakken en opschonen.

De Word-documenten staan in een wat grotere letter, zodat ze direct bruikbaar zijn in een kroegje met slecht licht. Naast het eerste couplet en het refrein staan meestal de akkoorden. Verder is geprobeerd om de tekst die je tijdens je performance nodig hebt op één A4-tje te houden. In de kantlijn staan vaak achtergronden over de song.

Op de site staat "Het is nog maar een begin", dus interessant om in de gaten te houden.