Vanaf vrijdag 13 februari staat het nieuwe programma van Dutch Folk Radio online. Een groot deel van het programma is dit keer gewijd aan de pas verschenen CD Box met materiaal van "Onder de Groene Linde", het radioprogramma van Ate Doornbosch, dat tussen 1957 en 1993 vele duizenden Nederlandse liederen en balladen heeft opgeleverd voor het volksliedarchief van het Meertensinstituut.

Peter Koene onderzocht welke liederen, gebaseerd op dezelfde versie als die op de CD's, de afgelopen 40 jaar al eens door folkgroepen zijn opgenomen. Van vrijwel alle 9, thematische gerangschikte CD's, werd minimaal één nummer gekozen ter vergelijking. Het betreft opnamen van onder meer Fungus en Fred Piek, Dommelvolk, Wolverlei, Wargaren, Perelaar, Horlepiep, Ut Muziek en Alfred den Ouden.

Hans van Deelen dook in zijn eigen verzameling en stelde zo opnieuw een soort Dutch Rare Folk samen. Zeldzame opnamen uit de Nederfolk van Luiaerdsgild, King's Galliard, Cranberry, Palace Flophouse, Balladesque, Heelstone, De Kadullen, Gerard van Maasakkers, Windvlaag, Klinker, Overstekend Wild, Peter Koene, Sistrum, Out-Cider en Van Verre.

Tussendoor zijn nog enkele nummers te horen van Fluitekruid, De Zoete Inval en Bert Aalbers en een Vlaamse luisteraar bezorgde, naar aanleiding van het vorige programma, twee Frans-Vlaamse uitvoeringen van het lied "Hoe vrolijk is 't op zee te varen".

DFR is te beluisteren via www.live365.com/stations/peterkoene. De playlist is te vinden op www.peterkoene.org en voor informatie of commentaar kun je terecht op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..