Deze week staan enkele tv-programma's gepland rond folk en americana. Op woensdag 16 december wordt de film Searchin' For The Heart Of The Heartlands vertoond op Nederland 2, op donderdag is een kerstspecial te zien met o.a. Bellowhead en The Unthanks op BBC 4 en een docu over Jeff Buckley op Canvas (België 2).

Searchin' For The Heart Of The Heartlands, woensdag 16 december 2009, Nederland 2, 23:05 uur.
Deze muzikale roadmovie werd gemaakt door Ad van Meurs, Ankie Keultjes, Dré Didderiëns en Jo Smeets i.h.k.v. het Heartland festival. De film is een registratie van hun 10-daagse reis door de Heartlands, een gebied dat de centrale staten (het Midwesten) van de Verenigde Staten omvat. Met bijdragen van de legendarische producer en songwriter Jack Clement (o.a. Sun Studio, Jerry Lee Lewis), Osage-Indianen en bovenal native Americans en spirit van de straat. Vanaf 17 december is de dvd te koop bij Van Meurs (www.advanmeurs.nl). Zie ook: www.nps.nl/page/programma/238/het-uur-van-de-wolf.

The Christmas Session, donderdag 17 december 2009, BBC 4, 22:00 uur (NL-tijd).
De BBC organiseert vaker sessies, dit keer in Victoriaanse kerstsferen, zelfs het publiek heeft zich in stijl gekleed. De muzikanten doen zowel eigen werk als bekende midwinter-favorieten in de sfeervolle Shoreditch Town Hall. Optredens zijn er van o.a. Bellowhead, The Unthanks, Lisa Knapp en Jim Moray. BBC 4 is via digitale televisie te ontvangen. Zie ook: www.bbc.co.uk/programmes/b00pcnsp.

Jeff Buckley
, donderdag 17 december 2009, Canvas, 23:40 uur.
Aan de hand van interviews en concertbeelden schetst deze documentaire een portret van de veelzijdige, maar jong gestorven Amerikaanse singer-songwriter Jeff Buckley (1966-1997). De makers proberen te doorgronden wat zijn muzikale erfenis is en waarom hij zo'n inspiratiebron was en is voor zijn fans en voor collega-muzikanten. Zie ook: www.canvas.be.