Op het Benefietconcert voor Folkwoods, op zondag 31 maart in Eindhoven, zal naast een optreden van Bots ook de documentaire Bots, trekt ten strijde! te zien zijn. Morgen, zaterdag 30 maart, zendt Omroep Brabant TV de film uit. 

"Wat zullen we drinken, zeven dagen lang" zong Bots in de roemruchte jaren ’70. Deze Eindhovense band rond zanger en liedjesschrijver Hans Sanders werd op handen gedragen door de protestgeneratie van die jaren in Nederland, België en later ook in Duitsland.

Documentaire over de invloedrijke Eindhovense popgroep Bots door Frank van Osch. Hij hoorde als jonge jongen de muziek van Bots uit de slaapkamer van zijn oudere broer schallen en werd gegrepen door het virus van linkse idealen en de strijd voor een betere wereld. Nu, een kleine 40 jaar later, fileert van Osch die idealen en de keerzijde daarvan.

Op Omroep Brabant TV op 30 maart 2013 om 20:30 uur. Zie ook: www.omroepbrabant.nl.
Op zondag 31 maart staat Bots op het podium bij het Benefietconcert voor Folkwoods en wordt de documentaire vertoond op een scherm, alle info vind je op www.folkproject.nl.