De Concertzender biedt veel moois voor de folkliefhebber: aanstaande vrijdag, 14 februari, komt in het programma Disc-Cover de keuze van Fred Piek aan bod, de plaat 13 Songs You May Or May Have Not Heard Before van Richard Shindell. Een week later, op 21 februari, is Linde Nijland te gast bij Acoustic Roots en zij zal een voorproefje geven van haar nieuwe cd.

Disc-Cover, 14 februari 2014, 17:00 tot 18:00 uur.
In de serie Disc Cover worden onbekende of inmiddels onbeminde juweeltjes uit de platenkast voorgesteld, die het waard zijn (nog) eens gehoord te worden. Deze maand wordt de keuze gemaakt door Fred Piek. Piek is uiteraard bekend van 'Kaap'ren varen' Fungus, maar tevens van de Amazing Stroopwafels met de geheide top 2000 hit Oude Maasweg. Na Fungus en de Stroopwafels trad Piek op met de 3 Heren en maakte solocd's. Enkele jaren terug nam hij oude Fungusliedjes in een akoestische versie op, samen met multi-instrumentalist Walter Kuipers. Daarna vormde hij een duo met ex Fungus drummer Louis Debij en tegenwoordig speelt Piek met Bert Ridderbos en Linde Nijland.

Piek koos een redelijk recent album 13 songs you may or may not have heard before uit 2011 van de Amerikaanse singer songwriter Richard Shindell. Daarop herneemt Shindell, net als Piek op Vroeger is terug, oude liedjes in een spaarzame nieuwe bewerking. Een soort 'best of by the artist himself'. Het moge duidelijk worden dat de prachtige songs in deze innemende bewerkingen de zeggingskracht blijven behouden en soms nog mooier zijn dat het oorspronkelijke.

Zie ook: http://www.concertzender.nl/programmagids/?date=2014-02-14&month=0&detail=68819.

Overigens werd de keuze van januari gemaakt door Henk Hoogenstraaten, oprichter van Folkforum. Hij grasduinde in zijn collectie en kwam uit op Niet Voorbij van Lieven Tavernier. Kijk hier voor meer info en om dit programma terug te luisteren.

Acoustic Roots, 21 februari 2014, 21:00 - 22:00 uur
Linde Nijland is Nederlands bekendste folkzangeres. Linde begon haar carrière jong als helft van het zangduo Ygdrassil waarmee ze 15 jaar optrad en vijf albums maakte. Sinds 2007 treedt ze solo op, begeleid door multi-instrumentalist Bert Ridderbos, soms in combinatie met andere artiesten (o.a. Iain Matthews, Fred Piek).

Met een succesvol eerbetoon aan de Britse zangeres Sandy Denny (Linde Nijland sings Sandy Denny) trok ze onder meer de aandacht van de Amerikaanse producer Joe Boyd die haar vroeg te zingen bij een reünieconcert van de legendarische groep Fairport Convention in de Barbican Hall in Londen in 2009.

De afgelopen jaren was Linde o.a. in het nieuws (o.a. NRC en radio 1 journaal) met een bijzondere reis over land naar het Himalaya-koninkrijk Bhutan waarvan in 2010 de CD met DVD 'A musical journey' verscheen. Tijdens de reis gaf Linde concerten en speelde ze samen met traditionele musici in landen als Servië, Iran, India en Bhutan.

Voorproefje nieuw album in Acoustic Roots
Begin maart verschijnt Linde's nieuwe, tiende album dat ze samen met Bert Ridderbos (op gitaren, banjo, cittern, bas, mandoline en accordeon) en gastmuzikanten maakte. Op het album 'I am here' staan veel eigen nummers. Ook bevat het covers en een traditional. In Acoustic Roots zal Linde exclusief live een preview van haar nieuwe cd ten gehore brengen.

Voor meer informatie:
https://www.facebook.com/LindeNijlandMusic
http://www.lindenijland.nl

Over Acoustic Roots
Acoustic Roots is een maandelijks live programma op de Concertzender. In dit programma ontvangen presentator Karin van den Boogaert en muziekkenner en technicus Hans Meerman gasten uit de wereld van de global music en folk, die live hun muziek ten gehore brengen in een huiskamer-achtige setting.

Over de Concertzender
De Concertzender is een radiozender die 24 uur per dag muziek van bijzondere kwaliteit uitzendt, onderverdeeld naar 7 muziekgenres: klassieke muziek, oude muziek, wereldmuziek, eigentijdse muziek, jazz, opera en popmuziek. Van oude muziek tot ambient, de Concertzender is het radiostation voor de echte muziekliefhebber.?
Kenmerk van al deze genres is de eigenwijze muziekkeuze, het opnemen en laten horen van eigen concertregistraties van bijzondere concerten (>150 per jaar) en een uiterst professionele, op de muziek gerichte presentatie.
Programmasamenstelling, presentatie, opname- en uitzendtechniek zijn in handen van 150 gedreven en vakkundige medewerkers.

De Concertzender is te (her-)beluisteren via internet en op de kabel, zie www.concertzender.nl/ontvangst.php.