Belgen scoren goed op
Europese wedstrijd voor folk

Op een internationale wedstrijd in Bratislava in Slovenië hebben Belgische inzendingen van de VRT-radio het goed gedaan. Er werden inzendingen beoordeeld van tal van Europese radiozenders.
Het VRT-radio 1 programma De Groote Boodschap stuurde nummers in van twee gelegenheidsformaties. Een trio werd gevormd door zangeres Olle Geris met Wim Clays op accordeon en Maarten Decombel op gitaar.
En dan was er ook nog het duo Tom Theuns en Stefan Timmermans.
Het trio won met het nummer Wet's dich de tweede prijs in categorie Trad Ar, wat zoveel wil zeggen als eigentijds gearrangeerde traditionele muziek. Ze eindigden net achter de Warszaw Village Band met U Matecki. In diezelfde rubriek haalde Theuns & Timmermans met het instrumentaaltje De zang van Gaeken de zevende plaats.
De overall winnaar van de wedstrijd, die meerdere categorieën besloeg, werd de Village Group from Kryachkivka (een vrouwengroep uit de Oekraïne) met het nummer Oy, u nedilyu rano. In de categorie Traditioneel waren ze ook al als eerste geëindigd. Zij ontvingen de grote prijs van de stad Bratislava. Het festival zal om het jaar plaats hebben.

Jaune Toujours vertegenwoordigt deze zomer de VRT op het ERU-festival, dat dit jaar in het Noorse Forde wordt gehouden.