Levende folklegende Peter Koene
start eigen website

Een van de levende legendes uit de Nederlandse folk, Peter Koene, is een eigen website gestart: www.peterkoene.org Het is een fraai vormgegeven site geworden met ongelooflijk veel informatie. Maar wat wil je ook. Koene is al van 1965 actief als volksmuzikant, organisator, bestuurder.

Peter Koene is een van de drijvende krachten achter de Stichting Volksmuziek Nederland die 25 jaar bestaat. Als voorzitter maakt hij 8 november de viering van het zilveren jubileum mee. Hij was een van de bezielers van het enige Nederlandse folktijdschrift Jan Viool / New Folk Sounds. Hij speelt in bands als Madlot en de Foo Foo Band en hij treedt ook solo op. Hij verzamelt al meer dan dertig jaar Nederlandse liedjes.
Net als zijn grote inspirator Pete Seeger bekijkt Koene de wereld door een kritische bril. Hij werkte met Neerlands bekendste maatschappij-kritische toneelgroep Proloog en voelde sympathie voor wat meer anarchistische stromingen, zoals "Stop de Neutronenbom", de anti kernenergie-beweging, de krakers- en de vredesbeweging. Met Proloog en Werktuig was hij op menig actie-podium te vinden.

Ook over zijn privéleven laat Koene teenentander los: Over zijn werk als opbouwwerker, zijn interesse in spirituele zaken maar ook in volkscultuur. En over zijn jonge jaren: misdienaar geweest, op klein semenarie gezeten, eerste akkoorden op gitaar geleerd van pater Scheel, etc. tot en met de huidige tijd waarin hij nog steeds van 'n Trappist houdt en van een Stout. En wat dacht je van de trotse mededeling dat hij opa is van twee kleinkinderen. De site van Koene geeft niet alleen meer inzicht in de man zelf, maar schets ook een mooi tijdsbeeld. Kijk eens op www.peterkoene.org