Eva De Roovere & Gerrie De Mol dinsdag
live op VPRO-radio

Het Vlaamse duo Eva De Roovere & Gerrie De Mol (Kleine Blote Liedjes) is morgenavond (dinsdag 14/10) live te horen op de VPRO-radio. In het twee uur durende radioprogramma De Avonden op radio 747 AM worden zij tijdens het eerste uur tussen 22.02 en 23 uur begeleid door het Music-hall Orkest.

De Avonden is een literair-muzikaal radiovariété met morgenavond teksten van onder andere Thomas Verbogt en P. F. Thomese en het optreden van Eva de Roovere en Gerry de Mol. Het programma wordt altijd rechtstreeks uitgezonden en is vrij toegankelijk voor publiek. Adres: Studio Desmet. Plantage Middenlaan 4a in Amsterdam.

Eva De Roovere is in korte tijd uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande zangeressen in de Vlaamse muziek en dan met name in de eigentijdse folk. Ze zingt ondermeer in de groepen Kadril en Oblomow. Samen met de leider van deze laatste groep, componist/gitarist/zanger Gerrie De Mol vormt ze het duo Kleine Blote Liedjes. Dit duo heeft de opnames van hun eerste album afgerond. Daaraan werkten ook mee: Lode Vercampt (cello), Evi Baetens (hoorn) en Gert-Jan Blom (bas). Blom werkte vroeger met o.a. Fay Lovsky, Joost Bellinfante en Philippe Robrecht. Hij werkt met The Beau Hunks en maakt projecten voor en speelt bas in het Metropool orkest in Hilversum.

Het repertoire van Kleine Blote Liedjes bevat liedjes van Gerry en Eva zelf, maar ook van anderen: vertalingen van Loudon Wainwright III, bewerkingen van Braziliaanse traditionals en melodieën uit de hele wereld. Denk dan aan Jan De Wilde, Jaap Fischer, Gillian Welch, Carla Bruni, Suzanne Vega, Kris de Bruyne, Richard Thompson.

Concertdata Kleine Blote Liedjes:
· Op 14 oktober, live voor de VPRO vanuit Hilversum Radio 5
· Op 22 oktober om 20u30 in het CC van Vilvoorde
· Op 28 november in het CC Lendelede
· Op 19 december in CC Geel voor een Eva Special
· Op 27 december in Razzmatazz in Vlissingen
· Op 10 januari 2004 in het CC te Hamme
· Op 18 januari 2004 in het CC te Herk-De-Stad