Nieuwe site voor liefhebber van oude muziek

Sinds kort is er een internet-site voor liefhebbers van oude muziek, traditionele muziek van de Lage Landen - in het bijzonder uit Brabant (ook Vlaams-Brabant/Kempen) - en vanuit die tradities voortvloeiende volksmuziek in vooral Brabant.
De site is te vinden onder: www.oudemuziekbrabant.nl
De aandacht gaat op de site vooral uit naar musici, troubadours en gezelschappen op draailieren, bockjes, fluiten en doedelzakken, al dan niet in combinatie met (straat)theater.

Een van de initiatiefnemers Renk van Oyen (draailier; 's-Hertogenbosch) zegt:
"Het is nadrukkelijk geen multi-cultisite. Niet dat daar iets mee mis is, maar daarvoor zijn er al genoeg initiatieven. Voor oude muziek in Brabant echter- de ruggegraat van het Brabantse muziek/lijdeckensleven is er nog maar weinig. Vandaar dit initiatief."

Op de vraag wat precies onder Oude Muziek wordt verstaan verwijst hij graag naar een andere bron: Organisatie Oude Muziek:
'Oude Muziek' is een ruim begrip: het betreft de muziek van de vroege Middeleeuwen tot in de 19e eeuw, doorgaans aangeduid als de Middeleeuwen, de Renaissance, de Barok, de Klassieke en Romantische periode. Onder kenners wordt vaak gesproken over 'historische uitvoeringspraktijk', in ruimere kring over 'authentieke' muziek. Beide groepen liefhebbers bedoelen hetzelfde: muziek die wordt uitgevoerd op oude instrumenten en op een wijze die de componist honderd of honderden jaren geleden vertrouwd in de oren zou hebben geklonken.