Het Vlaamse radioprogramma De Groote Boodschap blikt alvast vooruit op de Nekka-Nacht volgende week vrijdag 21 april in Antwerpen. Uniek in zijn soort. Meer dan 150 man/vrouw spelen op een Vlaamse doedelzak. Het 30 jaar bestaand Kadril staat centraal en straalt van alle kanten. En zouden er inderdaad 10.000 man/vrouw meedansen op het grootste Boombal aller tijden in het Sportpalijs van Antwerpen?

In het kader van die bijzondere folky Nekka-Nacht interviewt De Groote Boodschap de Kadril-muzikanten Erwin Libbrecht en Hans Queaghebeur. Over hoe ze als jonge groep pensenkermissen afdweilden, pas na 10 jaar hun eerste plaat opnamen, toevallig in contact kwamen met Patrick Riguelle, dan Laïs ontdekten en lanceerden, Eva De Roovere via een auditie als zangeres aanwierven en nu Mariken Boussemaere als frontvrouw introduceren.

Bovendien zijn er archiefopnamen van Kadril op het Noorse Faegernesfestival in 1984, en Kadril met Patrick Riguelle op Dranouter '91 en Rudolstadt '94.  En natuurlijk het legendarische concert van Kadril met Laïs op Dranouter '96. Ook zijn is er een registratie van het concert dat Kadril in 2004 op het Dranouter Festival gaf, toen met zangeres Eva De Roovere en met Alumea.

Al met al beslaat het programma-onderdeel over Kadril een uur. Het andere uur van de Groote Boodschap is ook boeiend,  want er worden nummers gedraaid van de nieuwe cd's van Alan Stivell (Explore), Hoven Droven (Turbo) en Väsen (Live in Japan)!

De Groote Boodschap is elke donderdag van 21 tot 23 uur op VRT Radio 1. Het programma is ook te (her)beluisteren via www.radio1.be.