Aanstaande woensdag 27/12 wordt Searching For The Wrong-eyed Jesus nog eens vertoond op Nederland 2. In deze documentaire gaat country-zanger Jim White op zoek naar de ziel van Zuiden (met o.a. Johnny Dowd en Eugene Edwards).Bevangen door het plaatje The Mysterious Tale of How I Shouted Wrong-Eyed Jesus, besloot fotograaf Andrew Douglas tot een zoektocht naar de ziel van de zuidelijke VS. Country-zanger Jim White, schrijver van het betreffende liedje, treedt op als gids.

"Als je het Zuiden wilt leren kennen..", country-zanger Jim White blikt veelzeggend in de camera, "..heb je de juiste auto nodig." En regisseur Andrew Douglas wíl het Zuiden van Amerika leren kennen. Geinspireerd door White's Mysterious Tale of How I Shouted Wrong-Eyed Jesus gaat hij op zoek naar de muzikale en de religieuze ziel van de Southerners. Ze gaan op pad in een Chevy Impala en een groot Jezusbeeld in de kofferbak op reis in ruig terrein, langs stoere mensen, gevoelige muziek en angstaanjagende verhalen.

Douglas schetst hiermee een ontluisterend en fascinerend beeld van de minder bekende verenigde Staten. Dit raadselachtige zuiden is een rijke inspiratiebron voor kunstenaars en musici - die er dan ook veelvuldig voorkomen. Op terloopse wijze ontmoet Jim White op zijn tocht muzikanten die live spelen op plekken waar het maar uitkomt: in bars, langs de kant van de weg of in een kapperszaak.
Zo komen onder meer The Handsome Family, Johnny Dowd en 16 Horsepower voorbij.

Woensdag 27/12 Ned.2 VPRO van 23:45 uur tot 01:15 uur.