Het Vlaamse folky radioprogramma De Groote Boodschap wordt in zijn voortbestaan bedreigd. Door reorganisatie zou het programma begin april verdwijnen. Nu is de reorganisatie een half jaartje opgeschoven naar september. Overigens is deze week zangeres Jenny Wilhelms van de Finse groep Gjallarhorn te gast, die in februari door Vlaanderen toert.

Deze week ook in de Groote Boodschap: Perles d'amour van Oblomow. Deze Belgische groep gaat de boer op met vier zangeressen die de liefde bezingen, Marlène Dorcena (Haïti), Minyeshu (Ethiopië), Cécile Kayirebwa (Rwanda) en Talike (Madagascar). Marlène Dorcena & Gerry De Mol komen een setje spelen in de studio. Voor tourschema zie www.oblomow.com.

Ook is er aandacht voor het album Bessarabian groove dat de Nederlandse violiste Monique Lansdorp maakte met de Canadese bassiste Laura Cesar en de Amerikaanse gitarist Mike Horowitz. In de rubriek ‘De platenkast van...' een blik in de cd-collectie van Toon van Mierlo (EmBRUN, Naragonia & Floes) met o.m. Blowzabella, Claeys-Decombel-Paris-Chabenat, Julie Murphy & Nigel Eaton, Julian Sutton, les Tisserands.

De Groote Boodschap wordt elke donderdagavond uitgezonden via VRT Radio 1 van 21 tot 23 uur. Het programma is te (her)beluisteren via www.radio1.be.