In het Vlaamse radioprogramma De Groote Boodschap deze week aandacht voor het album A rough guide to yodel van de Zwitserse groep Stimmhorn, die binnenkort naar België komt. Balthazar Streiff en Christian Zehnder creëren een eigentijds en visueel universum dat de Zwitserse muziek tot één van de meest hippe van Europa maakt. De alpenhoorn en zijn varianten vormen het vertrekpunt.

Ook wordt de spotlight gericht op Miquel Gil 'en concert'. Valenciaan Miquel Gil heeft een live-cd (en dvd) uit, daarop krijgt hij steun van de Griekse Savina Yannou met haar groep Primavera en Salonico, en van het Orquestra Arab de Barcelona.

De rubriek ‘De platenkast van....' richt zich deze week op de voorkeuren van nyckelharpa-speler Didier François. Het wordt een keuze uit Trio Patrekat, Anouar Brahem, Karim Baggili, Renaud Garcia-Fons of Johan Heddin & Harald Petterson.

De Groote Boodschap wordt elke donderdagavond uitgezonden van 21 tot 23 uur via VRT Radio1. Het programma is ook te (her)beluisteren via www.radio1.be.