In het Vlaamse radioprogramma De Groote Boodschap deze week een gesprek met leden van de jonge folkgroep Lebocha (spreek uit als ‘Le Beau Chat') naar aanleiding van hun debuutalbum Lontain. Deze balgroep bestaat uit Leander Meuris (klarinet, sax, piano), Charlotte Peyskens (viool), Angelo Maenhaut (gitaar, piano) en Curt Ceunen (percussie, didgeridoo). Ze brengen nu eens intieme en dan weer explosieve balfolk-muziek met jazzy, Balkan- en andere wereldse invloeden.

Ook is er aandacht voor het Bulgarije-festival in Antwerpen en voor nieuwe cd's uit Engeland van Kathryn Tickell (Strange but true) en Steeleye Span (Bloody men). Als live-fragment wordt het tweede deel uitgezonden van het concert dat Seth Lakeman afgelopen zomer gaf op Folkfestival Dranouter. In de rubriek ‘De platenkast van....' worden nummers uit favoriete albums gedraaid van Bregje van Autreve, een redactrice van folkprogramma La belle inconnue op Urgent.fm.

De Groote Boodschap wordt elke donderdagavond uitgezonden tussen 21 en 23 uur via VRT Radio 1. Het programma is ook te (her)beluisteren via www.radio1.be.