Vanaf de april-uitzending gaat Peter Koene zijn programma op Dutch Folk Radio maken in samenwerking met drie andere partijen. Dat zijn het tijdschrift New FolkSounds, de Stichting Volksmuziek Nederland en de Stichting Draailier & Doedelzak. Alle organisaties gaan materiaal toeleveren, bestaande uit opnamen en teksten, om het programma te vullen. Daarbij wordt aangesloten op artikelen en recensies in het blad en op cursussen van de beide stichtingen.

Een en ander betekent dat Dutch Folk Radio haar werkterrein aanzienlijk gaat verbreden. Niet tot het hele scala aan muziek dat New FolkSounds bestrijkt, maar wel tot West Europa, waarbij geen beperking geldt tot puur traditionele muziek. Nederland zal overigens in het programma een aanzienlijk aandeel houden, aangezien Koene zelf de redactie en productie blijft verzorgen. Nederlandse groepen en folkartiesten worden opgeroepen om het programma te voorzien van CD's en live-opnamen, want ook hiervoor zal plaats zijn en singer-songwriters in het folk-idioom zullen zeker niet worden vergeten. De eerstvolgende uitzending van Dutch Folk Radio gaat eind maart on line.
 
Dutch Folk Radio is te beluisteren via: www.live365.com/stations/peterkoene.
 
Voor vragen, opmerkingen, bijdragen en verzoeken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..